eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Ferenc pápa nyilatkozik a sajtó képviselőinek az Olaszországból Abu-Dzabiba tartó repülőgép fedélzetén 2019. február 3-án. Ferenc pápa azért utazik Abu-Dzabiba, hogy részt vegyen az emirségekbeli Vének Muszlim Tanácsa által támogatott, vallásközi párbeszédről szóló konferencián, amelynek célja a vallási fanatizmus visszaszorítása az iszlám mérsékelt ágának népszerűsítésével.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro

Jövőre lenne alkalom a magyarországi pápalátogatásra

Ez a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus eseménye lenne, Ferenc pápától azonban még nem érkezett válasz a hívásra. Részletek Fábry Kornéltól, a rendezvény általános titkárságának vezetőjétől.

Egy hároméves előkészület közepén tart a 2020-as magyarországi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK), a katolikus világ nagy eseménye - tudta meg az InfoRádió Fábry Kornéltól, a rendezvény általános titkárságának vezetőjétől.

"Három lelki előkészületi év van, ezzel együtt természetesen magát a programot is készítjük elő különböző szerződések, helyszínfoglalások, programok kitűzése, regisztrációs rendszer kidolgozása formájában. Az esemény népszerűsítése is elkezdődött, Magyarországon és a világ kilencven országában is tudnak már az eseményekről" - ecsetelte a katolikus pap.

Az InfoRádió kérdésére válaszolva megerősítette, a NEK-re meghívták Ferenc pápát, aki fogadta az invitálást mind egyházi, mind állami részről, de a válaszára még várnak. Ehhez tudni kell, hogy

utoljára II. János Pál pápa vett részt Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, XVI. Benedek pápa és Ferenc pápa még nem,

de ez nem zárja ki azt, hogy a korábbi hagyományhoz visszatér Ferenc pápa. Ami biztos, hogy legalább egy bíboros legátus személyében képviselteti magát a Vatikán.

Befolyásolhatja a szentatya naptárát az is, hogy idén Csíksomlyóra is elmegy.

"Nem tudjuk, mennyi a valószínűsége annak, hogy körülbelül egy év eltéréssel kétszer egymás után eljön ebbe a térségbe, ez teljesen az ő szuverén döntése. Szeretettel látjuk, ha elfogadja a meghívásunkat" - fogalmazott Fábry Kornél. Szerinte akár később is kiderülhet, hogy jön-e a pápa, hiszen a csíksomlyói látogatás is nemrég látott napvilágot, és június 1-jén már meg is valósul.

A pápa meghívásának procedúrájára kitérve elmondta még, ebben a konkrét esetben egyházi részről Erdő Péter bíboros, állami részről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes küldött levelet Rómába.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×